Support teen journalism.

Tattoo Writer's Index

     

Home page

All issues

Who we are

Movies

High School Guide

Twitter: @yjinternational

Help us by

Shopping at amazon.com

Making a permanent impression since 1994
Follow Youth Journalism International on Facebook
X Trials | Katrina journals |Teen suicideTeen pregnancy |  School violence | Travel | Journals | Daily Sketch | Awards | Contact us

 

May 10, 2010

 

 

Connecticut gastheer van eerste Youth Peace Summit in 2011

By Yelena Samofalova

Junior reporter, Youth Journalism International

vertaald naar het Nederlands door Caroline Nelissen

Senior reporter, Youth Journalism International

Click Here

De World Scholar-Athlete Hames maken deel uit van het Institute of International Sport, een organisatie die is opgericht door Dan Doyle.

Since het begin in 1993 hebben meer dan 25000 jonge mensen meegedaan aan De World Scholar-Athlete Games. Deelnemende jongeren hebben in de loop van jaren meer dan 190 landen vertegenwoordigt. Het evenement heeft plaatsgevonden in de Verenigde Staten, Ierland, Noord-Ierland, Israel en Australië.

 

For more information: www.youthpeacesummit.org or www.internationalsport.com.

 

For the English version of this story:

Connecticut to host first youth peace summit in 2011

 

 

HARTFORD, Connecticut, Verenigde Staten – Volgend jaar zullen 2500 jonge mensen, waaronder schrijvers, atleten en muzikanten, van over de hele wereld zich  op de World Youth Peace Summit, een internationale vredesconferentie voor jongeren, in Connecticut samenkomen.

En terwijl ze volgende zomer meedoen aan verschillende activiteiten en naar muziek en speeches luisteren, helpen ze de wereld om stap voor stap dichter bij vrede te komen.

Click Here

Dan Doyle

Organisator Dan Doyle, die in 1993 de World Scholar-Athlete Games startte, heeft de eerste World Youth Peace Summit toegevoegd aan de reeks activiteiten die voor de zomer van 2011 op de University of Connecticut gepland staan.

In aanloop naar de conferentie kunnen jongeren volgens Doyle bijdragen door deel te nemen aan lezingen over vrede die in heel Connecticut gehouden worden en door overal ter wereld vredesdemonstraties te houden.

Doyle kiest ervoor om de activiteiten ruimschoots voor de conferentie rustig op te bouwen, om zo langzaam maar doelgericht naar de conferentie toe te werken.

Dit proces van stap voor stap opbouwen is volgens Doyle “het hart van van projecten met een belangrijk doel”

Volgens Doyle zullen de organisatoren van de vredestop veel doorzettingsvermogen nodig zullen hebben.

“Je keert het niet de rug toe als je er in gelooft,” zei Doyle.

Tijdens de Scholar-Athlete Games, die op 26 juni 2011 starten, kunnen scholieren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar studiebeurzen winnen, zei Doyle.

De vierdaagse World Youth Peace Summit, waaraan alle athleten en anderen deelnemen, is een serie van workshops en lezingen, die volgt op de sportwedstrijden en eindigt op 4 juli 2011.

“Ik ben zo blij dat het in Connecticut is,” zei Sarah Hague, een middelbare scholier uit Barkhamsted, Connecticut, die deelneemt aan het Youth Cabinet van congreslid John Larson.  Dit jongerenkabinet van Larson zal dienst doen als een schakel tussen de regering en de vredestop.

“Dit is de beste manier om onze energie erop te richten,” zei Nathan Ramsey, een examenleerling op Windsor High School in Windsor, Connecticut en ook lid van het jongerenkabinet.

“Jullie zijn de vertegenwoordigers van verandering,” zei Eva Bunnell, die het Youth Cabinet voor Larson leidt. “De wereld die jullie aan je kinderen nalaten zal beter zijn dan de wereld die we aan jullie hebben nagelaten”

Volgens Bunnell hebben veel mensen het idee dat het jongeren allemaal niet zoveel kan schelen.

“Jullie bewijzen het tegendeel,” zei Bunnell. “Als ze je stem horen en ze horen je verhaal, dat is waar jullie kracht ligt.”

Doyle zei dat de eerste vredeslezing dit voorjaar plaats zal vinden. In aanloop naar de conferentie zullen er volgens Doyle verspreid in de hele staat 50 tot 60 lezingen zijn door verschillende sprekers, waaronder ook beroemdheden en professoren, om aandacht op de conferentie te vestigen.

Volgens Doyle kunnen jonge mensen hun eigen “ weg naar vrede ” vorm geven, afhankelijk van hun interesses.

Een jonge Mexicaanse vrouw begon nadat ze op een vredestop was geweest met het inzamelen van geld voor kinderen met gehoorproblemen die cochleaire implantaten nodig hadden.

“Een weg naar vrede hoeft nucleaire proliferatie te zijn” aldus Doyle.

Sheryl Comer, examenleerling op Windsor High School en lid van Larson’s jongerenkabinet, zegt dat dat het idee van een ‘pep rally’ voor vrede haar wel bevalt, aangezien niet iedere tiener enthousiast wordt bij het idee om een lezing over vrede bij te wonen.

In de herst zal er een leiderschapforum zijn voor jongeren uit Connecticut die de top bij zullen wonen. 

Een maand voor de openingsceremonie zullen er over de hele wereld vredesmarsen worden houden, zei Doyle. Hij zei ook dat deelnemers aan de World Scholar-Athlete Games gevraagd zullen worden om vredesmarsen in hun eigen stad te leiden. Hij zei dat dit een manier is om tienduizenden mensen te verzamelen om de straat op te gaan voor vrede en om geld in te zamelen voor de conferentie.

De openingsceremonie zal onder andere bestaan uit een speech van Colin Powell, de vroegere minister van buitenlandse zaken, gevolgd door de zes dagen durende World Scholar-Athlete Games.

Het begin van de vierdaagse vredestop zal samenvalling met de afsluiting van het sporttoernooi. Er zullen in Hartford onder andere massale speeches en een optreden van een jongerensymfonie met muzikanten uit minstens 60 landen plaatsvinden.

De top zal eindigen op 4 juli, de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag.

“Het zal een magische slotceremonie zijn” zei Doyle.

Van de 2500 jongeren die deelnemen aan de top, zullen er volgens Doyle 700 uit Connecticut komen en de rest uit andere delen van de VS en het buitenland.

Registratie voor de World Scholar-Athlete Games begint op 7 mei. Voor de World Youth Peace Summit begint de registratie op 1 juli.

“We verwachten echt overspoeld te worden met aanmeldingen,” aldus Doyle.

This piece marks the first time The Tattoo has published a story in Dutch. Unfortunately, we cannot accept stories written in Dutch.

 


Help The Tattoo thrive! Your donation can help us continue to provide the world's premier teen journalism.

Add us to your online bookmark site:
Add http://www.readthetattoo.com to your blinklist account Add http://www.readthetattoo.com to your delicious account Add http://www.readthetattoo.com to your digg account Add http://www.readthetattoo.com to your fark account Add http://www.readthetattoo.com to your furl account Add http://www.readthetattoo.com to your magnolia account Add http://www.readthetattoo.com to your newsvine account Add http://www.readthetattoo.com to your reddit account Add http://www.readthetattoo.com to your simpy account Add http://www.readthetattoo.com to your spurl account Add http://www.readthetattoo.com to your myyahoo account Add http://www.readthetattoo.com to your shadows account Add http://www.readthetattoo.com to your sync2it account Monitor http://www.readthetattoo.com with Blogarithm Meneame

 

© 2010 by The Tattoo. All rights reserved.

Who we are  |  Join us  |  Contact Us  |  Privacy Policy

WebSTAT - Free Web Statistics